معرفی

تروما چیست ؟ انواع و راه درمان

حوادث آسیب زا و اتفاقات ناگوار می توانند در هر سنی اتفاق بیفتند و تأثیرات ماندگاری بر سلامت جسمی و روحی شما بگذارند. تجربه هر فرد منحصر به فرد است، اما دلایل مشترکی وجود دارد و بسیاری از افراد برخی از علائم مانند استرس پس از سانحه، اضطراب، بازگشت خاطرات ناگوار و اختلال خواب را تجربه می کنند.

تروما پاسخی به یک رویداد یا موقعیت های شدید استرس زا  و حوادث آسیب زا است. اثرات آن می تواند طولانی مدت باشد، اما نگران نباشید زیرا بهبودی ممکن است. به عنوان مثال می توان به قرار گرفتن در یک منطقه جنگی، یک بلای طبیعی یا یک حادثه اشاره کرد. همچنبن می تواند طیف وسیعی از علائم جسمی و روحی را ایجاد کند.

وقتی دستتان را می گیرید تا یک ماهیتابه داغ روی اجاق گاز بگیرید، قبل از اینکه متوجه شوید داغ است یا سوخته اید، دستتان به طور خودکار کنار می رود. بر اساس تحقبقات متخصصان سلامت روان ما انسان ها نیز با استفاده از همان بخشی از مغز که مسئول پردازش خطر است، به تروما پاسخ می دهیم.

باید توجه داشت که همه کسانی که یک رویداد استرس زا را تجربه می کنند دچار تروما نمی شوند. انواع مختلفی از آن نیز وجود دارد. برخی از افراد دچار علائمی می شوند که پس از چند هفته برطرف می شود، در حالی که برخی دیگر اثرات طولانی مدت بیشتری خواهند داشت. با درمان، افراد می توانند علت اصلی را برطرف کنند و راه های سازنده ای برای مدیریت علائم خود بیابند.

هر موقعیتی (حتی یک رویداد صلح آمیز) که باعث شود شما احساس غرق شدن، انزوا و ناامنی کنید، می تواند ذهن و بدن را تحت فشار قرار دهد. اگر این احساسات در طول زمان برطرف نشوند، می توانند ناتوان کننده شوند و منجر به تصمیم گیری ضعیف، اعتیاد و افسردگی شوند. عزت نفس پایین، شرم، پرخاشگری، اضطراب، ترس، رنجش و نفرت از خود از دیگر ثمرات تلخ تروما هستند.

در این مقاله از گروه روان طب توضیح خواهیم داد که تروما چیست و چگونه بر سلامت روان شما تاثیر می گذارد، انواع تروما کدام اند، نشانه های آن چیست و چگونه می توان تروما را درمان کرد. همچنین در این مقاله به سایر موضوعات مرتبط با تروما نیز پرداخته خواهد شد. با ادامه این مقاله همراه باشید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *